‘Het leven is yin en yang. Het draait om de zoektocht naar geluk.’

Samen met haar man Jop is ze mede-eigenaar van de succesvolle saladebar-formule SLA met nu 12 vestigingen door heel Nederland én is ze mede-oprichtster van Bedrock; het online magazine voor iedereen die geeft om zijn eigen geluk en dat van de wereld, dat nu maandelijks 200.000 bezoekers trekt. Het mag duidelijk zijn dat ondernemer Nina Pierson (31) niet graag stil zit. We spraken haar over Bedrock, haar zoektocht naar geluk en haar favoriete ANNA van MILLS schoenen.

Nina, vorig jaar lanceerde je Bedrock – vertel!

“Bedrock is het online magazine dat op een moderne, toegankelijke en vaak wetenschappelijke manier bouwstenen biedt op weg naar duurzaam geluk. Het platform is bedoeld voor mensen die geven om hun eigen geluk maar ook weten dat om dat te bereiken ze goed voor anderen en de planeet moeten zorgen. Bedrock betekent eigenlijk fundament. Het is de onderste laag van de aarde en als dat fundament goed is, dan is dat eigenlijk de ideale bodem voor een vruchtbare ondergrond. Dat betekent dat wij mensen niet voor eeuwig bij de hand willen nemen maar willen bijdragen aan een stevig fundament van waaruit zij de juiste keuzes kunnen maken die leiden tot duurzaam geluk. Een vorm van geluk dat ook ten goede komt aan anderen en onze planeet. Anderzijds willen wij ook als magazine een Bedrock, stabiele factor zijn voor mensen die even niet meer weten waar ze moeten beginnen als het gaat om gezondheid. Omdat er zoveel wordt gezegd, willen wij de krenten uit de pap pikken om het weer helder te maken. Ik wil het zo eenvoudig mogelijk maken voor mensen om zich bezig te houden met gezondheid en dat begint met mensen bewust te maken van de keuzes die zij elke dag hebben. Daarom is afgelopen maand ook Bedrock – het Boek uitgekomen dat al na een week toe was aan de tweede druk.”

Hoe spelen gezondheid en bewustzijn een rol in jouw leven?

“Zelf probeer ik elke dag te mediteren (lukt in de praktijk met een jonge dochter lang niet altijd). Dat heb ik echt meegekregen vanuit mijn opvoeding en vanuit het Boeddhisme. Tot mijn achtste woonde ik met mijn familie in Thailand en tot mijn twintigste kwam ik er nog bijna elk jaar. Mede door mijn opvoeding geloof ik ook dat er veel meer is dan alleen het leven op aarde. Dat wij iets niet weten of niet kunnen meten wil niet zeggen dat het niet bestaat.

‘Je moet lief zijn voor jezelf.’

“Verder heb ik het geluk gehad dat mijn ouders al veel met gezondheid bezig waren. Toen ik elf jaar was is mijn vader ziek geworden, hij kreeg prostaatkanker. Daardoor zijn mijn vader en moeder gaan kijken wat ze, los van de westerse medische wetenschap met voeding konden doen en kwamen al snel terecht bij leefstijl als medicijn. Dat betekende gezond eten maar ook geen stress. Gezond leven is daardoor onderdeel geworden van wie ik ben. Ik denk dat ik mijn gezonde levensstijl kan volhouden doordat ik probeer een balans te vinden en niet in extremen te denken. Daarbij komt kijken dat gezond leven om een gegeven moment niet meer moeten maar willen is. Daarin moet je lief zijn naar jezelf, ook als het een keer wat minder gezond is of als je het een keer wat minder goed volhoudt.

Voor Vogue ging je een paar jaar geleden op ontdekkingsreis naar geluk. Hoe is deze zoektocht naar geluk verlopen?


“Geluk zie ik niet als een doel dat je moet nastreven; een eindpunt of een permanente staat van zijn. Het zijn momenten die je zoveel mogelijk wilt integreren in je leven en een belangrijk onderdeel daarvan is te accepteren dat je soms niet gelukkig bent en dat er hobbels zijn die je moet overwinnen. Sterker nog, die heb je nodig om gelukkig te zijn. Het leven zit vol met tegenovergestelden; yin en yang. Dus de zoektocht naar geluk gaat goed, maar het zal een eeuwige zoektocht blijven want het grappige is dat het nou juist om die zoektocht gaat.

‘Voordat ik een modekeuze maak, wil ik eerst weten waar het vandaan komt.’

Welke ANNA van MILLS schoen is jouw favoriet?

“Ik heb bewust gekozen voor een laarsje met een hele hoge hak in het donkerblauw. Dat vind ik iets klassieker dan standaard zwart. Deze schoen kan ik zowel zakelijk als tijdens een avondje uit eten dragen. En daar was ik naar op zoek, aangezien dat nu hét thema in mijn leven is: hoe ik werk en privé zo goed mogelijk met elkaar kan combineren. Ik denk dat deze schoen daar perfect op aansluit.”

Nina's keuze is een donkerblauwe shootie in nappa leer met een 9cm houten blokhak ( € 219,80 ).