Schoenverzorging

Jouw nieuwe schoenen zijn met liefde voor je gemaakt en daarom hopen we dat je ze goed verzorgt! Hieronder vind je dan ook al onze schoenverzorgings- tips, zodat je altijd de juiste schoenverzorging bij de hand hebt.

# 1. Fietsen met hakken
We doen het waarschijnlijk allemaal, maar het is verre van ideaal. Eenmaal op de fiets kan het een gewoonte zijn om je pedaal stevig in de ruimte achter je hak te plaatsen. Dit kan de hak echter beschadigen. Hou daarom altijd de bal van je voet op het pedaal terwijl je fietst, of neem je hakken mee in een tas en switch schoenen als je je bestemming bereikt hebt.

# 2. Wandelen op een ongelijk oppervlak
Iedereen die hakken draagt ​​is bekend met dit probleem. Of je nu op kiezelstenen, grind of gras loopt, het is een uitdaging om gracieus te lopen en vooral een uitdaging om je mooie hakken niet te beschadigen. Zoveel mogelijk vermijden van dergelijke “obstakels”, met name bij stiletto hakken, zal de beschadigde of “gestripte” hakken minimaliseren. Als je er tijdig bij bent, kan dergelijke schade aan de hak opgelost worden! De schoenmaker zal het leer glad maken, de kleur retoucheren en een beschermende coating toevoegen. Indien nodig kan de gehele bekleding van de hak worden vernieuwd.

# 3. Vervanging de hak kap op tijd
De hak heeft altijd een beschermende plastic kap om schade aan de stiletto hak of blokhak te vermijden tijdens het lopen. Deze kap slijt ​​door gebruik. We willen benadrukken dat het belangrijk is om het kapje tijdig te vervangen!

ONDERHOUD LEER
Leer is een gevoelig materiaal. Vergelijk het op je eigen huid; zonder de juiste zorg wordt de huid te droog en worden rimpels weergegeven. Daarom is het belangrijk om je schoenen goed te onderhouden. Lees alstublieft de onderhoudstips hieronder.

# 1. Beschermend nappa leer, camoscio leer en kalfsleer
Een absolute must: bescherm je nieuwe schoenen voordat je ze draagt. Een waterafstotende spray voedt het leer, en maakt je schoenen ook water- en vuilbestendig. Spray je schoenen na 8 keer dragen. De schoenmaker verkoopt een waterafstotende spray, zowel voor nappa leer, camoscio leer en kalfsleer .

# 2. Voeden met schoengel
Door je schoenen goed te voeden, voorkomt je dat het leer uitdroogt. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om het leer te voeden. Een schoengel zorgt ervoor dat de poriën open blijven, waardoor het leer kan ademen. Zo blijft het leer soepel en zacht. Bij het regelmatig dragen van schoenen adviseren wij om elke twee weken te voeden. Schoengel is verkrijgbaar voor zowel nappa leer, camoscio leer als kalfsleer.

# 3. Polijsten nappa leer en kalfsleer
Tijd voor een opknapbeurt? Kies de juiste schoencrème. Het is onwaarschijnlijk dat de kleur van de crème precies overeenkomt met je schoenen. Daarom adviseren wij je om een ​​natuurlijke schoencrème te gebruiken die de originele kleur zo lang mogelijk behoudt. Schoencrème repareert de kleur, is waterafstotend, en voegt een glans aan je schoenen toe.
Verwijder eerst de resten van stof en modder. Gebruik een doek en breng de schoencrème aan met een roterende beweging. Laat de schoenen 1 tot 2 uur drogen, poets ze stevig met een schoenborstel en wrijf met een zachte doek of oud t-shirt over je schoenen tot ze gaan glimmen. Voila!

# 4. Onderhoud van camoscio leer
Camoscio leer is heel zacht en soepel leer, maar minder sterk en duurzaam dan andere leersoorten. Camoscio leer verdient daarom de juiste verzorging, aangezien het zeer gevoelig is voor water en vuil. Onderhoud en bescherming van dit type leer is erg belangrijk. Vlekken kunnen worden verwijderd met een borstel die geschikt is voor zowel suède als camoscio leer. Na het verwijderen van de vlekken kun je de schoenen inspuiten met een beschermende spray voor suède.